Силвия Веселинова: Задълбочаване на кризата ще намали потенциала за покупки на имоти

Ако настоящата криза се задълбочи във времето, ще се изчерпят ресурсите на всички и ще се намали потенциалът за покупки на имоти. Вероятно и ценовите нива на жилищата ще се понижат. Това мнение изрази Силвия Веселинова, собственик и управител на „Идея Билдингс“, в предаването „ИмоТиТе“ с водещ Христо Николов.

„Ситуацията с коронавируса ни завари с финализирани продажби на стартираните обекти. Това ни даде глътка въздух. Говорейки с други колеги, имаше инерция на продажбите в началото на извънредното положение, която стихна. Тези обекти, които предстои да бъдат предадени на своите собственици, не са със замразено строителство, а тези на по-ранен етап спряхме за момента“, обясни Веселинова.

„Ние трябва добре да преценим дали да стартира процесът в пълен обем след кризата, както е било, или всичко това няма да доведе до положителни резултати. Имаме натрупани резерви, които ни помагат. Но след това ще бъдат необходими ресурси и за възстановяването“.

„Ние работим проектен бизнес, при нас нещата са циклични. Нямаме регулярни парични потоци, които да са ежедневни и равномерни. Мярката „60 на 40″ в подкрепа на бизнеса би била удобна за ресторантьори и хотелиери, наример“, посочи гостът.

При паралела с кризата от 2008 г. Силвия Веселинова отбеляза, че сега всички ще бъдат потърпевши. Разликата този път според нея се изразява в това, че „не произвеждаме нищо, а просто консумираме“.

Целия разговор гледайте във видеото.